Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Farkas Imre képviselõtársam említette, hogy nem sok indítvány került be e tárgyban; szám szerint négy: az 1., 2., 3. és a 4. Én Farkas képviselõtársam figyelmébe ajánlom a mezõgazdasági bizottság által támogatott 1-est, amelyik eleget kíván tenni a szigorítás államtitkár úr által is megfogalmazott fontos igényének, egyidejûleg az életszerûségnek is; mert hogyha összeveti ezt a javaslatot mondjuk az általa és Jauernik képviselõ úr által benyújtott 3. pontban szereplõvel, aközött már nincsenek olyan kibékíthetetlen, nagy ellentétek, már ami a négyzetmétereket illeti, hiszen a hegyközségi szervezetek által megtárgyalt és támogatott javaslat, az 1. - amit Karakas János, Korózs Lajos, Bálint György, Gyimóthy Géza, Solymosi József, Farkas Gabriella, Bogárdi Zoltán, Ivanics István és Gombos András képviselõtársaim terjesztettek be -, old azon a szigorú összeszámítási szabályon, ami igazából harapóssá tenné a kormány eredeti elképzelését.

Én mindenképpen ennek az elfogadása mellett érvelnék: ez szigorít is, egyben a szükséges mértékben az életszerûséget is igyekszik megtartani, és eleget tesz azoknak a követelményeknek, amik õket akkor vezették, amikor beterjesztették ezt a módosító indítványt.

Ha már nálam van a szó, és még a 2 percembõl van idõ, szeretném felhívni képviselõtársaim figyelmét a 12. indítványra - hisz ez még ebben a vitaszakaszban van -, amelyet a mezõgazdasági bizottság restanciába tett. Bízom benne, hogy sikerül megtalálni a közpince megfelelõ törvényi elõírását, mert ez megítélésünk szerint fontos. Szeretném ugyanakkor jelezni, hogy ez nem az itt, a 12. pontban szereplõ indítvány lesz.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap