Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom az Országgyûlés tagjainak figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 8., 10., 12., 13., 15., 16., 17., 18. pontjaiban, és a kiegészítõ ajánlás 1., 2. és 14. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását.

Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 222 igen szavazattal, 50 nem ellenében, 29 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

A kiegészítõ ajánlás 9. pontjában Göndör István... (Göndör István: Visszavonom!) Visszavonta.

A kiegészítõ ajánlás 21. pontjában Molnár Péter a törvényjavaslat 1. számú mellékletének kiegészítését javasolja, mely szerint az adatfeldolgozási és multimédia információt hordozó CD-lemezek 12 százalékos adómérték alá tartozó terméknek minõsülnek. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 147 igen szavazattal, 130 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett elfogadta. (Folyamatos zaj.)

Az ajánlás 14. pontjában Orosz Sándor és képviselõtársai a törvényjavaslat 12. §-át új bekezdéssel javasolják kiegészíteni. Ebben a gazdasági társaságok jogutód melletti megszûnésére vonatkozó szabályok hatálybalépésének idõpontját határozzák meg. A mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 199 nem ellenében, 37 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 22. pontjában Molnár Péter a törvényjavaslat 2. számú mellékletében az áfatörvény 2. számú mellékletét új ponttal javasolja kiegészíteni. Indítványa szerint tárgyi adómentesség alá tartozó szolgáltatásnak minõsül a számítástechnikai adattermékek kiadása. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 111 igen szavazattal, 148 nem ellenében, 26 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Jelzésre:) Nincs ilyen.

(18.30)

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést T/4817. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4817/8. és 11. számokon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Tisztelt Országgyûlés! A T/4817/8. számú ajánlás 1. és 2. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Az elõterjesztõ az ajánlásban és a kiegészítõ ajánlásban szereplõ módosító javaslatok egyikét sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Most az eddigiekben nem ismertetett módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés.

A kiegészítõ ajánlás 1. pontjában Lakatos András és Veres János a törvényjavaslat új 5. §-ában a törvény 9. § (1) bekezdés a) pontját új alponttal javasolják kiegészíteni. Indítványuk szerint az adó alapja alkoholtermék esetében a jövedéki adóval csökkentett nettó árbevétel. A költségvetési és a mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 160 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 3. pontjában Orosz Sándor és képviselõtársai a törvényjavaslat melléklete 4. pontjának elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés szerint a szõlõbor fogyasztási adójának mértéke 11 százalék. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a kiegészítõ ajánlás 2. pontjában lévõ javaslat elfogadását.

A mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 119 igen szavazattal, 162 nem ellenében, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 2. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslat melléklete 4. pontjának kiegészítését javasolja. Az indítványban meghatározza az etilalkohol fogyasztási adójának mértékét.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 244 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk.

Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs ilyen.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az illetékekrõl szóló, 1990. évi XCIII. törvény, a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény és a gépjármûadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést T/4833. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4833/37., 46. és 48. számokon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem Kiss Róbert jegyzõ urat, ismertesse azokat a módosító javaslatokat, amelyek nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, vagy elõterjesztõjük visszavonta, illetõleg amelyeket a kormány támogat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap