Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdés elég ismerõs lehet. Nem olyan régen tettem fel az Országgyûlésben, akkor is államtitkár úr válaszolt. Az Alkotmánybíróság határozata értelmében ugyanis az Országgyûlésnek ez év június végéig törvényt kellett volna alkotni a nemzetközi szerzõdésekkel okozott károk kárpótlásáról. Hiányoltam államtitkár úr esetében azt, hogy mikor fogja a kormány beterjeszteni ezt a törvényjavaslatot, amely néhány tízezer, jelenleg Magyarországon élõ, egykor magyar állampolgárt érint.

(16.10)

Államtitkár úr ígéretet tett arra, hogy a legvégsõ stádiumában, egyeztetési szakaszban van ez a törvényjavaslat, az Országgyûlés még ezen ülésszaka alatt el fogja fogadni. December 15-én befejezõdik az Országgyûlés rendes ülésszaka. Miután a mai napig nincs ez a törvényjavaslat beterjesztve, kétségeim vannak, igen tisztelt államtitkár úr, hogy az Országgyûlés el tudja fogadni ezt a törvényjavaslatot; és ennek következtében az az alkotmányos mulasztás, amely június 30-a óta fennáll, még hosszabb ideig megmarad.

Ezért tisztelettel kérdezem államtitkár urat: mikor lesz meg a legvégsõ végsõ egyeztetés ezen törvényjavaslat tárgyában, és mikor fogja a kormány beterjeszteni az Országgyûlésnek ezt a javaslatot?

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki sorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap