Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A polgárokat joggal aggasztja a közbiztonsági helyzet folyamatos romlása. Miközben érzik és tapasztalják a bûnügyi állapotok rosszabbodását, azonközben értetlenül hallgatják belügyminiszter úr kijelentéseit a javuló közállapotokról. A tények ellentmondanak ezeknek a kijelentéseknek. Szeretnék néhány idei adatot ismertetni lakóhelyem, Karcag és környékének - Karcag, Kisújszállás, Kunhegyes, Kunmadaras, Kenderes, Berekfürdõ - közbiztonsági helyzetérõl. A helyi rendõrkapitányság adatai szerint a bûncselekmények száma emelkedett, s a növekedés eléri a 60 százalékot. 65 százalékkal nõtt a közrend elleni bûncselekmények száma, 69 százalékkal a garázdaságok száma, 70 százalékkal a vagyon elleni bûncselekmények száma. Az elõzõ évihez képest emelkedett a gazdasági bûncselekmények és rablások száma. Ezeket az adatokat abból a beszámolóból vettem, tisztelt miniszter úr, amelyet a helyi rendõrség készített az önkormányzat számára.

E tények alapján elmondható, hogy ebben az évben, az elsõ nyolc hónapban már annyi bûncselekmény vált ismertté, mint az elmúlt év egészében, a vagyon elleni bûncselekmények, betöréses lopások száma pedig meghaladja az év elsõ nyolc hónapjában a tavalyi egész évit. Ezek a számok ellentmondanak a kormány és belügyminiszter úr propagandisztikus kijelentéseinek. A polgárok biztonságérzete romlik, az emelkedõ bûncselekmények száma alátámasztja ezt a romlást.

Kérdezem tehát, tisztelt belügyminiszter úr: mi az oka annak, hogy a belügyminiszter úr hallgat ezekrõl a tendenciákról, és még mindig a közbiztonság javulásáról beszél. Meddig kell a polgároknak félelemben élni?

Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap