Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõnõ! Elõször is köszönöm a jókívánságait, ami jólesett. Az persze, hogy sikerült ezt a veszélyes ebekkel összekapcsolnia, már kevésbé. (Derültség.) De nem jelent igazán problémát.

Ami kérdése második felét illeti: hadd tájékoztassam, hogy 1997 áprilisában a kormány beterjesztette az Országgyûlés elé az állatvédelmi törvényt, ami valóban hivatott egyrészt az állatok védelmét és kíméletét szolgálni másrészt ugyanakkor tartalmaz szabályokat arra vonatkozóan, hogy a veszélyes állatok tartásának milyen feltételei vannak, azokat milyen módon lehet tartani, ki engedélyezi, milyen szabályai vannak általában a tartásnak, mi van az elidegenítéskor, és mi van akkor, ha valaki ezeket a szabályokat nem tartja be. A törvény tehát a parlament asztalán fekszik, a kérdés valóban az, hogy a parlamentnek mikor lesz ideje vagy lehetõsége ezt megtárgyalni és elfogadni.

Egyébként tájékoztatom a képviselõnõt, hogy a veszélyes ebek tartásának szabályozása után a szükséges végrehajtási rendeletek - a kormányrendelet és a Földmûvelésügyi Minisztérium, valamint a belügyminiszter rendelete - a törvényben elõírt idõre elkészültek, és azóta hatályba is léptek.

Még egyszer mondom, az állatvédelmi törvény a parlament elõtt van. Én is kérem, hogy a parlament minél hamarabb foglalkozzon vele és fogadja el.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap