Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Úr! Felhívnám a figyelmét, hogy ha már a Házszabályhoz ragaszkodunk, akkor ügyrendi indítványt a Házszabály szerint úgy kell tenni, hogy egy percben megteszi az indítványt, és utána két percben indokolja de ön kérte tõlem, hogy tekintsek el a megállapodásoktól.

Szeretném felhívni a tisztelt képviselõ úr figyelmét, hogy amikor a Ház hétfõn körülbelül négy órakor megszavazta a napirendet, megszavazta azt is, hogy a törvényjavaslatokat ilyen módon tárgyaljuk. Tehát önnek ez a felvetése minden alapot nélkülöz, mert a Ház megszavazta, hogy ezt együtt tárgyaljuk.

Egyébként pedig a házbizottságnak van egy állásfoglalása, majd a frakcióvezetõjét kérje meg, hogy ezt a házbizottsági állásfoglalást módosítsuk, amely szerint öt perc a bizottsági vélemény ismertetése. Ebbõl én azt a következtetést vonom le, hogyha ketten ismertetik a bizottság véleményét, akkor akkor is öt perc. Ha az ön logikáját fogadnám el, ha önök esetleg megosztanák a bizottság véleményének ismertetését, akkor esetleg hosszú-hosszú tíz percekig is beszélhetnek.

Természetesen én figyelembe fogom venni, hogy Gellért Kis Gábor úr három perc tíz másodpercet beszélt, és nem fogok feltétlenül az öt perchez ragaszkodni, de ahhoz ragaszkodom, hogy ha egyszer van olyan házbizottsági állásfoglalás, hogy a bizottság véleményét öt percben ismertetjük, akkor én ezt érvényesíteni szeretném.

Kérem, hogy mondja el a kisebbségi véleményt!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap