Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tekintve, hogy több frakció nem jelezte hozzászólási szándékát, az általános vitát elnapolom, folytatására késõbbi ülésünkön kerül sor.

(12.40)

Sorra kerül viszont a Magyar Köztársaság és az Apostoli Szentszék között a Katolikus Egyház magyarországi közszolgálati és hitéleti tevékenységének finanszírozásáról, valamint néhány vagyoni természetû kérdésrõl 1997. június 20-án aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának a folytatására.

Az elõterjesztést H/4922. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Most a bizottsági felszólalásokra kerül sor, a házbizottság ajánlása szerint ötperces idõkeretben. Felhívom bizottsági elõadó képviselõtársaim figyelmét, hogy az ötperces idõkeret a bizottság többségi és kisebbségi véleménye elmondásának együttes idõkerete. (István József: Nem, külön-külön.) Szó sincs róla, kérem szépen! Szabad legyen nekem ezt így értelmezni, mert különben az egész rendszer nem mûködik. Tehát kérem képviselõtársaimat, hogy ott, ahol kisebbségi vélemény is van, szíveskedjenek az öt percet megosztani egymás között.

Megadom a szót Gellért Kis Gábor úrnak, az emberi jogi bizottság elnökének, a bizottság elõadójának majd Mészáros István Lászlónak, a kisebbségi véleményt ismertetõnek.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap