Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Mivel újabb ügyrendi jellegû észrevétel volt, a további ügyrendi jellegû észrevételek megelõzése érdekében mondom el, hogy jelenleg is kormányülés van.

A házbizottságon felvetõdött az, a külügyminiszter úr kérte, hogy a napirend tárgyalását egy héttel késõbbre tegyük. Az ellenzék, pontosabban a Fidesz részérõl volt az a kérés, hogy ne halasszuk el egy héttel a tárgyalást, inkább a Külügyminisztérium részérõl ne legyen jelen lévõ képviselõ.

A külügyminiszter úr vidéken tartózkodik, államtitkára kormányülésen van. Tehát nem tudok intézkedni arra vonatkozóan, hogy jelen legyen. Mivel az ellenzék beleegyezett a házbizottságon, hogy ezen napirend tárgyalásánál, ahol a külügyminiszter nem elõterjesztõ, ne legyen jelen, így kérem, hogy a további ügyrendi jellegû indítványoktól mentesítsék a Házat.

Természetesen, ahol a Külügyminisztérium az elõterjesztõ, ott jelen lesz az államtitkár úr, kijön a kormányülésrõl. (Taps az MSZP soraiból.)

Ezt csupán tájékoztatásul közöltem a további ügyrendi viták megelõzése érdekében.

Soron következik Donáth László úr, Magyar Szocialista Párt, szólásra készül Zsigmond Attila úr, Magyar Demokrata Néppárt.

Megadom a szót Donáth László úrnak.

(11.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap