Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ha a kormány alkotmánysértõ lépést követ el egy alkotmányos demokráciában, ennek természetes következménye az Alkotmánybírósághoz való fordulás. Ezt bármilyen formában nehezményezi, tisztelt képviselõtársam, ez egy természetes következmény.

Azt a hamis látszatot kelteni, hogy kizárólag alkotmánysértõ eszközökkel érhetõ el, hogy november 16-án népszavazás legyen, helytelen dolog. Igenis, elérhetõ alkotmányos eszközökkel, hogy népszavazás legyen november 16-án - ezzel a kormány is tisztában van. Van neki olyan választási lehetõsége, hogy alkotmányos eszközökkel érje el. A népszavazás során nagyon fontos, hogy az állampolgárok hiteles és pontos tájékoztatást kapjanak, ezért annak a látszatnak a keltése, hogy ebben a kérdéskörben nincs egyetértés, felelõtlen magatartás, tisztelt képviselõ úr, ami veszélyeztetheti a népszavazás eredményét.

Ezért én tisztelettel szeretném önt megkérni, ne próbáljon a valósággal ellentétes látszatot kelteni, mert ezzel a magyar NATO- csatlakozást veszélyezteti. Nagyon szeretném, hogyha ezt figyelembe venné. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap