Tóth András Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH ANDRÁS (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Medgyasszay képviselõ úr feltett egy kérdést a szocialista képviselõknek: hogyan viszonyulunk Bauer képviselõ úr felszólalásához, az õ megállapításaihoz? Erre szeretnék nagyon röviden válaszolni.

Az volt a meggyõzõdésem, hogy Bauer képviselõ úr szembesítette önöket a '94-es, '92-es álláspontjukkal, azzal, hogy valami miatt alapvetõen megváltozott az MDF és a Fidesz álláspontja is az elmúlt két-három év alatt. Ennek az okát nem tudjuk. Szocialista képviselõként magam is azt gondolom, hogy nem olyan kérdésekrõl kellene vitáznunk, amit fel nem tett, javaslatként nem hozott a parlament elé sem a kormány, sem egyetlen képviselõnk sem, hanem a beterjesztett határozati javaslatról; és a földkérdésrõl pedig a beterjesztett földtörvény megállapításai, javaslatai alapján.

Ha az ellenzéki képviselõk valóban a kormány álláspontját vitatnák, azt tették volna föl népszavazásra és nem az általuk megfogalmazott kérdést, akkor nem lett volna szükség arra, hogy Bauer képviselõ úr szembesítse önöket azokkal a nézetekkel, amelyeket önök vallottak, és valami miatt - nyilván elmondta a saját meglátását -, politikai okok miatt, a hatalom megszerzésének az érdekében megváltoztatták önök azt az álláspontot, amit négy éve, három éve, két éve még helyesnek tartottak.

Engem, kormánypárti képviselõként megnyugtat, hogy ma olyan elõterjesztést tudok támogatni, amellyel a Fidesz is és az MDF is '94- ben még egyetértett. Úgyhogy ez a válaszom Medgyasszay képviselõ úrnak. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap