Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Képviselõtársaim! Határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat, ezért jó lenne, ha a tisztelt Ház minél hamarabb határozatképes lenne. (Zaj. A képviselõk elfoglalják helyüket. - Rövid szünet.) Tehát folytatjuk munkánkat.

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetve tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelöltem a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Képviselõtársaim a szokásos helyen tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány kivételes és sürgõs tárgyalást kérve T/4807. számon benyújtotta a szerencsejáték szervezésérõl szóló 1991. évi XXXIV. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatát. A Házszabály értelmében a kivételes tárgyalásbavételhez a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 191 igen szavazattal, 56 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalását nem fogadta el. (Több képviselõ jelzi, hogy gépe nem mûködik.) Kérem bekapcsolni Ecsõdi képviselõ úr és Szigeti György képviselõ úr gépét. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérem még egyszer a szavazási eredményt! Ecsõdi képviselõ úr hogyan szavaz?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap