Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Természetesen tudjuk, hogy mi történt az önkormányzat közgyûlésén, hiszen figyelemmel követtük az ott történteket.

Bizonyára elkerülte az ön figyelmét az is, hogy az ön minisztériumának egyik fõosztályvezetõje úgy nyilatkozott, hogy az etikai bizottság állásfoglalása ellenére a Népjóléti Minisztérium folytatja a vizsgálatot, tehát az önök - a törvényességi felügyeletet gyakorló minisztérium - szájából szeretnénk hallani, hogy vajon az Egészségbiztosítási Önkormányzat tagjai között van-e olyan képviselõ, aki törvényellenesen gyakorolja a mandátumát. Az Egészségbiztosítási Önkormányzat elnökének mandátuma vajon törvényes-e? Értelmezgetik-e önök azt a törvényt, amit sajnos az Országgyûlés nemrégiben elfogadott?

Tisztelt Államtitkár Úr! Ez a törvény, az Országgyûlés egyharmaddal csökkentette az önkormányzatok létszámát a korábbihoz képest. (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Mit gondol, mennyivel kellene csökkenteni az önkormányzati testületek létszámát, hogy az önök által vezetett minisztérium képes legyen garantálni a törvények betartását ezeknél a testületeknél?

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap