Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Asszony! Válaszom az, hogy nem gondolom. Ha megtisztelte volna az önkormányzat közgyûlését esetleg jelenlétével, és személyes tapasztalatokat szerzett volna a közgyûlések belsõ légkörérõl, azok konstruktív voltáról, akkor valószínû, hogy nem így közelíti meg ezt a kérdést.

Szeretném fölhívni a figyelmét arra, hogy nem ugyanazok az önkormányzatok folytatják a munkát, amelyek befejezték. A jelenlegi önkormányzati szerkezet megváltozott, struktúrájában is más önkormányzatról van szó, és szerencsére más személyek is töltik be a megfelelõ közgyûlési tisztségeket, illetve szerepeket. A tisztségviselõk megválasztása valóban nehezen történt meg, de kérem figyelembe venni, képviselõ asszony, hogy itt mind a munkavállalóknak, mind a munkaadóknak 50-50 százalékos aránya van jelen a közgyûlésben, a tisztségviselõk megválasztásához pedig kétharmados többségre van szükség. Ez most ebben az esetben ilyen hosszú idõt vett igénybe.

Az összeférhetetlenségrõl annyit szeretnék képviselõ asszony figyelmébe ajánlani, hogy a tegnapi közgyûlés az etikai munkacsoport elõterjesztése alapján állást foglalt az összeférhetetlenségi ügyekben. Megítélésem szerint a rendelkezésre álló iratokból egyértelmûen megállapítható a megfelelõ tényállás. Ma az a döntõ, hogy egyik testületben sincs olyan képviselõ, olyan tisztségviselõ, aki összeférhetetlen lenne a képviselõi tisztségével.

Nagyon fontosnak tartom aláhúzni: azon túl, hogy a tisztségviselõk megválasztására sor került, érdemi kérdésekkel is foglalkozott az önkormányzat, hiszen tárgyalt a pótköltségvetésrõl, tárgyalt a '98-as költségvetésrõl, és az alapszabály kidolgozását is elkezdte. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap