Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõ Úr! Az ön kérdése irányulhatott volna arra, hogy a jelenleg hatályos törvényi rendelkezések szerint milyen összeg áll rendelkezésre az országgyûlési választásokra. Arra is irányulhatott volna, hogy az elõttünk fekvõ választási eljárási törvényben hogy kívánja ezt majd a parlament a jövõben rendezni. De egyikre sem irányult, hanem arra irányult, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége milyen összeget fordított egy show-ra vagy piknikre - nem tudom, hogy fogalmazott ön az elõbb.

Arról egyébként megnyugtathatom, hogy ez az összeg bizonyára alulmúlja azt, amibe az ön választási kampánya kerülni fog, illetve amennyibe került a múltban. Véleményem szerint ezzel méltánytalan így foglalkozni. Az, hogy mekkora összeg áll majd a pártok rendelkezésére, a parlamenti pártok konszenzusán alapul. Konszenzus alapján alakult ki az a szám, amely konszenzus kialakításában még az önök pártja is részt vett. Ezért itt a parlamentben egyes választási vagy a választást megelõzõ eseményekre, azok költségeire hivatkozni teljesen felesleges.

Egyébként olyan információim vannak, hogy az állatkertben az állatok sikeresen és kellemesen töltötték az estét, azt követõen pedig nyugodtan aludtak.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap