Körösfõi László Tartalom Elõzõ Következõ

KÖRÖSFÕI LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Megnyugvással hallom, hogy a minisztérium a mûvészet értékének megfelelõ súlyúnak tartja a hagyaték kezelését, és tudom, hogy a hagyaték kezelésének a feladata elsõsorban az önkormányzat feladata. Amiket ön elmondott, abból az tûnik ki, hogy azért még az önkormányzat háza tájékán is van tennivaló a támogatási lehetõséget kihasználása érdekében. Remélem, hogy ezeket az észrevételeket és javaslatokat is meg fogják fogadni.

Én úgy gondolom, hogy nagyon igaz az, amit mondott, hogy összefogásra van szükség, annak érdekében, hogy valóban minél elõbb láthatóvá legyen ez a szép mûteremlakás, az itt található értékek. A minisztérium segítsége nemcsak feltétlenül anyagiakban kell hogy megnyilvánuljon, hanem ilyenekben is, amiket ön most elmondott, illetve például a más külföldi múzeumokkal való kapcsolatteremtés elõsegítésében.

Végül is, én úgy gondolom, ez országos érdek is, hogy ez a hagyaték, ami az egész nemzet, az egyetemes magyar kultúra része, megfelelõ módon legyen kezelve, és hozzáférhetõvé váljék.

Köszönöm szépen a válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap