Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Ön nem válaszolt a kérdésemre. Én azt kérdeztem, hogy kötelezhet-e kormányhatározat önkormányzatokat. Ha ön jogilag válaszol a kérdésre, akkor csak egyet válaszolhat, hogy nem. A kormányhatározat csak a kormány saját tevékenységére vonatkozhat, nem önkormányzatokra.

Szakmailag pedig tájékoztatom, államtitkár úr, hogy ezt a határozatot nem elõzte meg sem szakmai, sem gazdasági számítás. Amikor tavasszal a Népjóléti Minisztérium kiírta a közleményét, akkor szó sem volt ilyen feltételrendszerrõl. Augusztus 29-én egyetlen önkormányzat, egyetlen város két kórházának összevonására jelenik meg egy kormányhatározat, melyet semmiféle gazdasági és szakmai számítás nem elõzött meg. Ez nem az a szakmai elõkészítés, amelyre államtitkár úr szeretett volna utalni.

Egyébként pedig továbbra is fenntartom: kormányhatározat kötelezõ feladatot még ilyen indirekt (Az elnök a felszólalási idõ letelte miatt kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.) módon sem adhat helyi önkormányzatoknak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap