Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az elsõ vitaszakaszban. (Senki sem jelentkezik.) További felszólaló nincs, ezért a vita e szakaszát lezárom.

A részletes vita második szakaszát nyitom meg az elfogadott indítvány szerint, a pénztár alapításáról szóló rendelkezések módosításáról és az ezekkel tartalmilag összefüggõ módosítások tekintetében. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Felszólalásra jelentkezés nem történt, a vita e szakaszát lezárom.

A harmadik vitaszakasz következik az ajánlás 89-93. és a 164. számú pontja szerint, a 90. pont kivételével, a pénztári tevékenység feltételeivel kapcsolatos módosító indítványokról. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát is lezárom.

A következõ vitaszakaszt az ajánlás 94-112. számú pontjaiban lévõ módosító javaslatok alapján nyitom meg a tagsági viszony egyes rendelkezései tekintetében. Kérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.). Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát is lezárom.

Soron következik a 113-140. számú pontok vitája, természetesen a tárgyalt módosító javaslatok kivételével. A pénztári szolgáltatások szabályainak módosításairól van szó. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Nem érkezett jelzés, ezért a vita e szakaszát is lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt az ajánlás 142-261. számú pontjaiban, valamint a 278. számú pontban szereplõ módosító javaslatokról. A vita e szakaszában már nem szerepelnek a megvitatott, illetõleg felolvasott indítványok. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem érkezett jelzés, a vita szakaszát is lezárom.

Soron következik a 262-267. számú pontok vitája a 266. számú pont kivételével. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem érkezett jelzés, a vita e szakaszát is lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt az ajánlás 270., 271. és 274. számú pontjai szerint. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelzés, a vita e szakaszát lezárom.

Soron következik a 280-306. számú pontok vitája a már tárgyalt indítványok kivételével. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelzés, a vita e szakaszát lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt az ajánlás 308-344. számú pontjai tekintetében. A vita e szakaszában természetesen nem szerepelnek a korábban ismertetett ajánláspontok. Kérdezem, hogy kíván- e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nincs, ezért a vita e szakaszát is lezárom.

Megnyitom a következõ vitaszakaszt a 346-370. pontok alapján, a 352., 353., 363. és 369. pontok kivételével. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelzés, a vita e szakaszát is lezárom.

Végül az utolsó vitaszakaszt nyitom meg az ajánlás 1. és 2. számú pontjaiban benyújtott módosító javaslatokról. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, a vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi, módosító javaslattal érintett részét illetõen lezárásra került a részletes vita.

Kérdezem, látják-e szükségét, hogy az ülés befejezésekor zárjuk le a részletes vita egészét. (Általános helyeslés.) Igen. Bejelentem akkor, hogy az ülés befejezésekor fogjuk a részletes vitát itt is lezárni. A módosító javaslatokról természetesen jövõ heti ülésünkön fogunk határozni.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik az új nyugdíjrendszer bevezetéséhez kapcsolódó egyes feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitája. Az elõterjesztést H/4292. számon, a bizottságok ajánlásait H/4292/12. számon kapták kézhez.

Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, illetõleg jelen lévõ tagjait, hogy kívánják-e az ajánlásukat szóban is kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatok közötti tartalmi összefüggésekre figyelemmel kezdeményezem, hogy a részletes vita két szakaszból álljon:

Az elsõ szakaszban az ajánlás 1-5. számú pontjai szerepeljenek, melyek a határozati javaslat egyes pontjaiban kezdeményeznek változásokat; a második szakaszban pedig az ajánlás 6. és 7. számú pontjai alkossák a vitaszakaszt, melyek új pontokkal kívánják kiegészíteni a határozati javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e ezzel az ismertetett javaslattal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés jelen lévõ képviselõi egyhangúlag elfogadták a részletes vita szerkezetére vonatkozó javaslatomat.

Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-5. számú pontjai alapján. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

(18.40)

A részletes vitát az ajánlás 6. és 7. számú pontjai alapján nyitom meg. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem érkezett jelzés. A részletes vita e szakaszát lezárom.

A részletes vita egészét is egyúttal lezárom. A módosító javaslatokról történõ határozathozatalra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. számú törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4297. számon, a bizottságok ajánlásait T/4297/21. számon kapták kézhez.

Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, hogy kívánják-e szóban kiegészíteni az írásbeli ajánlásaikat. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelzés.

A módosító javaslatok közötti tartalmi összefüggésekre figyelemmel kezdeményezem, hogy a részletes vita három szakaszból álljon. Kérem Szili Sándor jegyzõ urat, hogy ismertesse a javasolt vitaszerkezetet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap