Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Ez nem tekinthetõ ügyrendi indítványnak. Hivatkozom a Házszabályra. A Házszabály szerint nem szokott ilyenkor a Ház soha vitát folytatni ezekrõl a kapcsolódó módosító indítványokról, tehát felhívom a képviselõ úr figyelmét, hogy a Házszabályt kell módosítani ahhoz, hogy az õ - egyébként jogos - kívánsága teljesüljön. Nekem elnöki jogkörömbõl kifolyólag nincs arra jogom, hogy ebben a tekintetben vitát tarthassak. Tehát a Házszabály betartása a kötelességem, e szerint ilyen indítványokról soha nem nyithatunk vitát, most sem. Ez a Házszabály rendelkezéseinek megfelelõ eljárás, tehát megmagyarázni sem tudom jobban, minthogy fölhívom a figyelmet, hogy a hatályos Házszabály szerint nincs lehetõség az ilyen kapcsolódó indítványok vitájára.

Kérdezem, hogy ügyrendi kérdésben Burány Sándor úr kíván-e szólni. (Burány Sándor: Visszalépek.) Ezek után nem kíván szólni.

Úgy tekintem, hogy itt nincs mirõl szavazni. Amennyiben kétségek merülnek föl, úgy a Házszabályra hívom föl a figyelmet, hogy tanulmányozzák át, és a Ház gyakorlatát is vegyék figyelembe.

Mindezek után kérdezem, hogy a részletes vita szakaszolására áttérhetünk-e, van-e még ügyrendi javaslat, kérés, indítvány. (Senki sem jelentkezik.) Nincsen.

Tisztelt Országgyûlés! Akkor most a részletes vita szakaszolására fogunk javaslatot tenni a törvényjavaslat szerkezeti rendjét tekintve és a módosító javaslatok közti összefüggéseket figyelembe véve.

Jegyzõ úr ismerteti az egyes vitaegységeket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap