Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Három módosító javaslatra szeretném felhívni a figyelmüket, amelyek az ajánlás 24., 25., 26. pontjában szerepelnek. Mindhárom módosító javaslat fokozottabban ismerné el a gyermekvállalást; igaz, hogy csak egy hajszálnyival, de mégiscsak puhítana valamit az elõterjesztésen.

Miért emelem ki ezt a három módosító javaslatot, és miért mondom azt, hogy a Fidesz-frakció támogatni fogja ezeket a módosító javaslatokat? Véleményem szerint amikor a nyugdíjreform szükségességérõl beszélünk, a valós okok sok esetben elsiklanak, illetve nem beszélünk eleget róluk. Az egyik ilyen ok, ami miatt szükséges a nyugdíjreform, a demográfiai helyzet, a demográfiai mutatók állása; ezen belül is az, hogy egyre kevesebb gyermek születik, csökken a születésszám. Azért emeltem ki többek között ezt a három módosító javaslatot, mert bármilyen törvényrõl van szó, bármirõl is vitatkozunk, minden egyes lehetõséget megragadunk arra, hogy valamilyen formában próbáljuk ösztönözni a házaspárokat arra, hogy gyermeket vállaljanak.

Mindig is az volt a Fidesz-Magyar Polgári Párt véleménye, hogy akár a törvényeken keresztül, de akár a politikai magatartáson keresztül is azt kell sugározni a társadalom felé, azt kell sugározni a családok felé, hogy igenis társadalmilag hasznos tevékenység az, ha gyermeket, gyermekeket vállalnak, és ezt minden egyes eszközzel támogatni kell. Valamikor egy-másfél évvel ezelõtt is szóba került az, hogy a nyugdíjrendszeren keresztül próbáljuk meg támogatni azokat a családokat, szülõket - akár egyik, akár másik szülõt -, akik gyermekeket vállalnak és nevelnek fel. Azt hiszem, a vitában kevés hangsúlyt fektettünk ezekre a pontokra.

A végén szeretném azt is elmondani, hogy sajnos igazából az alapvetõ problémákra ez a három javaslat sem fog megoldást hozni, viszont minden egyes olyan javaslatot, amely egy picit enyhít ezeken a problémákon, a Fidesz-frakció támogatni fogja. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap