Sarkadiné Dr. Lukovics Éva Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SARKADINÉ DR. LUKOVICS ÉVA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Kis Gyula Képviselõtársam! Azért kértem szót, mert már nagyon sokszor szóba került itt, a részletes vita során is az az ominózus '91-es országgyûlési határozati javaslat mintegy áfiumként, hogy bezzeg ha ez a cudar beterjesztett javaslat nem lenne, akkor be kellene nyúlni a fiókba, elõvenni egy remek határozati javaslatot, és kész, induljon az új nyugdíjreform. A Fidesz tisztelt képviselõi is erre hivatkoztak.

Szeretném azt a félreértést eloszlatni ebben a néhány másodpercben, hogy ez a '91-es országgyûlési határozati javaslat nem más, mint alapelvek, vágyálmok és kívánalmak gyûjteménye.

(16.40)

Tehát nem végrehajtható! A '91-es határozat alapján hiába lett bevezetve, csak hosszas munka, kidolgozás következtében, egy hasonló hibákkal vagy a hibalehetõségek esélyével rendelkezõ nyugdíjrendszer lenne, amit ki kellene dolgozni. De hangsúlyozom: a '91-es határozat alapján egy koherens, egész, mûködõképes nyugdíjrendszer nem készült el. Tehát '91 és '94 között lett volna rá lehetõség, de gondolom, ha ez olyan egyszerû lett volna, lett volna rá lehetõség akár '94 és '97 között is. De az új tõkefedezeti pillér az, amiben igazán különbözik a '91-es határozattól, ez pedig, tudtommal, pillanatnyilag a tervezett nyugdíjrendszer mintegy egynegyedét jelenti.

Hangsúlyozom: kár volna azt hinni, hogy a '91-es határozat jó, elõ kell venni, és indulhat az új nyugdíjreform. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap