Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Mirõl is van itt szó? Ebben a szakaszban néhány módosító indítvány tárgyalása ide került a részletes vitába. Az egyikben a preambulumhoz egy ellenzéki képviselõ, nevezetesen Pusztai Erzsébet módosító indítványt nyújtott be, a módosító indítványt valamennyi bizottság és az elõterjesztõ is támogatta. Azt gondolom, hogy ez egy jó dolog, és azt mutatja, hogy a kormány és a kormánypártok részérõl konstruktivitás nyilatkozott meg. Jó néhány indítványt, egyébként Pusztai Erzsébet jó néhány módosító indítványát is, ebben a szakaszban, amirõl tárgyalunk, támogatták. Nyilván a képviselõ asszony, gondolom, majd érvel is mellettük, vagy nem is tartja fontosnak, hiszen elfogadták.

Egy másik indítványban, amit Kis Gyula képviselõtársam említett, arról van szó, hogy több szocialista képviselõ a nyugdíjreform kapcsán újabb, szélesebb garanciákat tart fontosnak olyan értelemben, hogy a központi költségvetés a Nyugdíjbiztosítási Alap részére elõirányzatként mintegy garanciát vállal a tõkefedezeti rendszer bevezetése miatt történõ esetleges járulékbevétel-kiesésre.

(15.40)

Azt gondolom, hogy ez egy nagyon konkrét módosító indítvány, az én szívemhez közel áll. Ugyanakkor természetesen vita volt, egyik bizottságban támogatta a többség, a másik bizottságban nem támogatta. Ezzel kapcsolatban hazugságot meg egyebeket igen helytelen emlegetni. Egyszerûen arról van szó, hogy szakmai érvek ütköztek egymással. A vita kimenetele és a szavazás el fogja dönteni, hogy melyik válik be. Mindenesetre nagyon jó lenne - ma elég hosszúnak ígérkezik ez a részletes vita -, ha arra hagyatkoznánk, hogy valóban ezekrõl a módosítókról vitatkozzunk. Én például ezt a Csehák Judit-féle, 7. pontban lévõ módosító indítványt a magam részérõl támogatni tudnám, és örülnék, ha a kormány álláspontja e tekintetben megváltozna.

Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap