Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és uraim! A lakáspolitikával foglalkozott az elõttem szóló kereszténydemokrata képviselõtársam, Csépe Béla. A Független Kisgazdapártnak mindig programjában szerepelt a fiatalok elsõ lakáshoz juttatásának problematikája, és erre különféle megoldásokat dolgozott ki.

A Független Kisgazdapárt véleménye szerint a mai kormány lakáspolitikája nem létezik, mert az leegyszerûsítve, két percen belül úgy hangzik, hogy akinek van pénze, vegyen magának lakást. Természetesen vannak bizonyos kölcsönlehetõségek, vannak bizonyos támogatások, azonban mindenütt az az alapfeltétel, hogy egy megfelelõ és nem csekély összeget kitevõ pénze legyen annak a fiatalnak, aki lakást kíván építeni, illetve lakáshoz kíván jutni. Azonban az ismert gazdasági körülmények miatt, amelyek Magyarországon uralkodnak, ma egy fiatal házaspár egy vagy két gyermekkel örül, ha meg tud élni, nemigen van lehetõsége, nemigen van módja, hogy takarékoskodjon, elõtakarékoskodjon, mert a létfenntartásáért küzd.

Ennek következtében a kormánynak egy olyan lakáskoncepciót kellene kidolgozni, amely elsõsorban a fiatal kezdõket juttatja lakáshoz, mert a bennlakó idõsebbek, akikrõl az elõbb szó volt, egy másik kategória, ahol egyszerûen a lakbért, a közüzemi díjakat nem tudják kifizetni az elszegényedés következtében, amit már rengetegszer hangoztattunk napirend elõtti felszólalásainkban.

Most érezhetõen és megnyilatkozásokban lehet hallani, hogy az elsõ lakáshoz juttatást az MSZP is most nagyon fontosnak tartja. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Csak ezeket általában a megválasztás után rögtön kellene csinálni, és nem a kampányban elkezdeni! Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap