Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Úgy látszik, a Fidesz frakciójának, de a többi ellenzéki frakciónak is kevés volt az a bizonyos szavazás utáni három perc, hogy kifejtsék indokolásukat a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásával kapcsolatos törvényrõl, mert tulajdonképpen semmilyen új elemet nem tartalmazott a mostani véleményköteg.

De amire igazán szeretnék reflektálni: ismét elhangzott utalásszerûen, hogy aki igennel szavazott a tb-önkormányzatokra, az a korrupcióra szavazott. (Dr. Szájer József: Így van, így igaz!) Én azt gondolom, egy ilyen minõsítést tartalmazó kijelentés igenis, tisztelt képviselõtársaim, súrolja a demokratikus játékszabályok határait (Dr. Szájer József: A szavazás súrolja. - Zaj az ellenzék padsoraiban.), másrészt az új önkormányzatok képviselõit, tisztségviselõit, mielõtt a megbízatásukat elnyerték volna, máris meggyanúsítja a képviselõ úr.

A tb önkormányzati igazgatása, tisztelt hölgyeim és uraim, nem azonosítható sem az aktuális tisztségviselõk személyével, sem pedig a mûködés során feltárt hiányosságokkal és visszaélésekkel. Ha ugyanis ezt tennénk, a jogállamiság bármelyik alapintézményét meg lehetne kérdõjelezni ilyen megközelítéssel, ha nem tetszik egyes személyek tevékenysége, vagy ha vétenek a mûködés szabályai ellen.

Ami pedig az Egészségbiztosítási Önkormányzat vagyoni problémáit illeti, azt gondolom, hogy a Népjóléti Minisztérium azt teszi, amilyen lehetõségeket a törvény számára biztosít.

(15.40)

Miután a jogellenes tevékenység megszüntetését az önkormányzat közgyûlése az utolsó ülésén nem fejezte be, ezért - tájékoztatom Szájer képviselõ urat - a törvény értelmében a bírósághoz keresetlevelet adtunk be. De - azt szeretném befejezésül mondani - ez messze nem olyan probléma, ami a lakosság egészségügyi ellátását közvetlenül (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) veszélyeztetné.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap