Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. (Folyamatos zaj. - Közbeszólások.) Tisztelt Ház! Csak a tények kedvéért, és nem kívánok semmiféle engem ért atrocitásra reagálni, csak a tényeket szeretném ismertetni.

Az említett napirend elõtti felszólalásban Dávid Ibolya képviselõ asszony említette ezt a koszorúzást mint tényt - nem én hoztam a tisztelt Ház elé. A képviselõ asszony említette az aradi vértanúk emlékmûvének méltatlan helyzetével összefüggésben, és én, amikor az aradi vértanúk emlékmûvének méltatlan helyzetére válaszolva azt mondtam, hogy a miniszter úr pillanatnyilag Romániában, közelebbrõl Erdélyben jár, és felveti ennek az emlékmûnek az ügyét is, akkor egy fél mondatban említettem azt - képviselõ asszony is, jómagam is nyilván az újságok tájékoztatása alapján félreértettük a dolgot -, hogy amirõl képviselõ asszony beszélt, az - mármint áldozatok elõtt fejet hajtani - méltányos cselekedet, és ezzel összefüggésben említettem Willy Brandtot, illetõleg II. János Pál pápa õszentségét.

Azt gondolom, hogy tévedni mindannyian tévedhetünk, különösen akkor, ha nem voltunk jelen. Azt vissza kell utasítanom, hogy én hazudtam volna itt a tisztelt Ház elõtt, vissza kell utasítanom azt, hogy én említettem volna ezt a kérdést. A képviselõ asszony hozta föl, szintén egy felszólalás mellékszálaként; és e mellékszál kapcsán reagáltam én arra, hogy én úgy gondolom, egy ilyen gesztus méltányos és helyes, összehasonlítva más hasonló, más államférfiak által tett hasonló gesztusokkal. Ennyit mondtam, nem többet.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap