Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy hallottam Varga Mihály felszólalásából, hogy nem egyszerûen azt szeretné, ha saját maga választ kapna erre a kérdésre, és nem egyszerûen azt szeretné, ha bizottsági ülésen négy fal között megbeszélnék. Az igazi kérdés az, hogy az ország mikor kap egyértelmû és világos tájékoztatást errõl a kérdésrõl.

A kormány valahogy úgy van a sikerpropagandájával, mint a régi viccben - bizonyára ismerik -, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak. Aztán eltelik két hét, és a hírt korrigálni kell: "némi tévedés történt kérem szépen, nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak." (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban.) Hónapok óta ilyen értelmû tájékoztatásokat kapunk a legkülönfélébb témákban, legyen az bankprivatizáció, legyen az egészségügyi ágyszámleépítés és hatásai, és sorolhatom tovább.

Talán sokkal tisztességesebb volna az országot egyértelmûen és világosan tájékoztatni a kormány tetteirõl, azok várható hatásairól, persze ezt meg kellene hogy elõzze némi megalapozó számítás. Ezek után lehetne az országot tájékoztatni, és akkor talán nem lennének sem irreális elvárások, sem utólagos mentegetõzések, mosakodások és mellébeszélések, tisztelt kormánypárti képviselõtársaim. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Csige József: Meg vagyunk gyõzve!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap