Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Csak a jegyzõkönyvi rögzítés érdekében mondom, hogy elnök úr személyén kívül már az összes ellenzéki képviselõ elhagyta az üléstermet; feltehetõleg most már a társadalombiztosítás ügyeit egyáltalán nem tartják fontosnak.

Egy dolog miatt kértem szót. Ungár Klára képviselõtársam azt mondta, hogy itt valamiféle lopakodó elnökséget próbálunk létrehozni, amikor ezt a koordináló tanács- vagy koordináló szervszerûséget elfogadjuk a társadalombiztosítási önkormányzatnál.

Nos, semmi másról nincsen szó, csak a közgyûlések döntés- elõkészítésének meggyorsításáról, ugyanis ennek a koordináló szervnek egyetlen érdemi jogosítványa sem lenne. Tehát kifejezetten megtiltja azt a törvény, hogy a közgyûléstõl bárki és bármilyen hatáskört elvonjon, és azt hiszem, ez a lényegi kérdés. Végül is ezt a koordináló szervet akár még az alapszabályban is lehetne rögzíteni. Ezt azért tartom szükségesnek elmondani, mert magunk is tisztában vagyunk azzal, hogy az egészségbiztosítás területén igenis történt meg nem engedhetõ hatáskörelvonás, de azért az nem pontosan felel meg a valóságnak, hogy ezzel a koordinálóbizottság-képzõdménnyel mi az elnökség visszaállítására tennénk egy kísérletet.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap