Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 3., 7., 18., 26., 42., 43., 44., 49., 84. pontjaiban és a kiegészítõ ajánlás 5., 9., 11. és 13. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket a kormány támogat, és képviselõcsoport nem kért róluk külön szavazást.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 263 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 4. pontjában Mészáros István László és Szolnoki Andrea a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény céljáról szóló rendelkezés kiegészítését kezdeményezi. Frakciókérésre szavaz az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot, valamint kérem, Szent-Iványi István, Ecsõdi László, Szili Sándor, Nagy Sándor gépeit bekapcsolni szíveskedjenek. Köszönöm szépen. Kérem az Országgyûlést, hogy szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 74 igen szavazattal, 182 ellenszavazattal, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az ajánlás 14. pontjában Mészáros István László és Szolnoki Andrea a törvényjavaslat 14. § (2) bekezdését új ponttal javasolják kiegészíteni. A képviselõi javaslat vélhetõen a bekezdés b) pontjának kiegészítésére irányul azzal, hogy az adatokat az egészségügyi ellátás tervezésére, szervezésére, költségek tervezésére csak személyazonosításra alkalmatlan módon lehessen felhasználni. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 106 igen szavazattal, 162 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 15. pontjában Mészáros István László és Szolnoki Andrea a törvényjavaslat 4. § (2) bekezdés c) pontjának kiegészítését kezdeményezik. A módosító javaslat szerint egészségügyi adatot statisztikai vizsgálat céljából csak akkor lehet kezelni, ha azokból az érintett személy kilétére nem lehet következtetni. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 102 igen szavazattal, 164 ellenszavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(18.10)

Az ajánlás 19. pontjában Mészáros István László és Szolnoki Andrea a törvényjavaslat 4. § (2) bekezdését új ponttal javasolják kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezik, hogy egészségügyi adat bûnmegelõzés céljából is kezelhetõ legyen. Frakciókérésre szavaz az Országgyûlés.

Megadom a szót Mészáros István László képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap