Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Most a határozathozatal következik. A kormány a H/3649/4. számú ajánlás 1., valamint a H/3649/15. számú kiegészítõ ajánlás 8. pontjában szereplõ módosító javaslatokat támogatja. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a támogatott módosító javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 2. pontjában szereplõ indítványt. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 197 igen szavazattal, 71 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik az országgyûlési biztosok jogállásával összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/3514. számon, az egységes javaslatot pedig T/3514/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az országgyûlési biztosok jogállásával összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 271 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánja-e valamelyik képviselõcsoport indokolni szavazatát. Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! (A teremben nem mûködik a hangosítás.) Kérem a hangomat! Köszönöm. Soron következik az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó adatok kezelésérõl szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/3657. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/3657/59., 67. és 70. számokon, az emberi jogi bizottság javaslatát tartalmazó 3., kiegészítõ ajánlást pedig T/3657/72. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Kökény Mihály népjóléti miniszternek, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap