Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megállapítom, hogy a titkos szavazás során az Országgyûlés Póda Jenõ urat az Országgyûlés jegyzõjévé megválasztotta. Engedjék meg, hogy Póda Jenõ úrnak - úgy mint jegyzõ - eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében is.

Tisztelt Országgyûlés! (Általános zaj.) Kérem figyelmüket! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a bizottsági fõosztály fõemelet 1-2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve H/4292. számon benyújtotta az új nyugdíjrendszer bevezetéséhez kapcsolódó egyes feladatokról szóló határozati javaslatát.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a határozati javaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 186 igen szavazattal, 34 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/4293. számon benyújtotta a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetérõl szóló törvényjavaslatát.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 176 igen szavazattal, 59 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/4294. számon benyújtotta a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényjavaslatát.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 183 igen szavazattal, 59 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány ugyancsak sürgõs tárgyalást kért a T/4295. számon benyújtott, a magánnyugdíjról és a magánnyugdíj-pénztárakról szóló törvényjavaslatára.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 191 igen szavazattal, 62 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

(17.40)

A kormány szintén sürgõs tárgyalást kért a T/4296. számon benyújtott, a kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényjavaslatára.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 191 igen szavazattal, 61 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be T/4297. számon a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 198 igen szavazattal, 62 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be H/4320. számon a megváltozott munkaképességûek és rokkantak társadalombiztosítási és szociális ellátórendszerének átalakításáról szóló országgyûlési határozati javaslatát.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 202 igen szavazattal, 57 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be T/4328. számon az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát. Felhívom képviselõtáraim figyelmét, hogy az alkotmány 32/A. §-ának (6) bekezdése értelmében a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásának elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 199 igen szavazattal, 65 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Soron következik a magyar-orosz olajszállítások és az orosz

llamadósság hasznosítása során felmerült összeférhetetlenségek, valamint a politikai döntéshozók és a gazdasági élet résztvevõinek esetleges összefonódását vizsgáló bizottság jelentésének elfogadásáról szóló országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatokról történõ határozathozatal. Az elõterjesztést H/3649. számon, a gazdasági bizottság ajánlásait pedig H/3649/4. és 15. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Horváth Vilmos képviselõ úrnak, hogy válaszoljon a vitában elhangzottakra. Képviselõ urat illeti meg a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap