Vancsik Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

VANCSIK ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Igazából érdeklõdéssel hallgattam Demeter Ervin hozzászólását, amely nem a módosító javaslatokról szólt, hanem rólam szólt - és ezt végigmondhatta. Remélem, hogy a két percet én is végigmondhatom.

Nem az a fércmû, ami idekerült, hanem én azt mondtam, hogy az az induló anyag, amit Demeter Ervin úr letett a bizottság elé, és amely nem volt a Házszabálynak megfelelõ - ez az egyik.

A másik: olyan világban élünk, ahol sajtószabadság van. Olyan világban élünk - éppen ma volt erre precedens az Országgyûlésben -, amelyben országgyûlési képviselõk, mentelmi joguk mögé bújva bármit megengedhetnek maguknak. Ilyen világban élünk, kedves Demeter úr! De ezt a világot nem demokráciának hívják. Ezt a világot úgy hívják, hogy bizonyos országgyûlési képviselõk, a mentelmi jog mögé bújva, más típusú állampolgárnak képzelik magukat, mint az ebben az országban élõ tízmillió állampolgár. Mi ez ellen szólunk, és nem a demokrácia, nem a sajtószabadság, nem ilyen ügyek ellen. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage