Varga József Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Maradok ennél a tárgykörnél. Annyit azért mindenképpen el kell mondanom, hogy a külkereskedelmi mérleg egyensúlyának javítására hozott intézkedéseket azért tartjuk pozitívnak, mert nem létezhet olyan gazdasági szakember, aki egy külkereskedelmi mérleg egyensúlyjavítását nem pozitív tevékenységként fogja fel. (Demeter Ervin: Nincs ilyen határozat.) Ezért tartalmazza a javaslatunk azt, hogy ezt mindenképpen támogassuk az elkövetkezendõ idõszakban is.

Azt hiszem, hogy fontos dolog lenne kiemelni azt a szerepet, amit a gazdálkodóegységek betöltöttek. Ezért szól arról a módosító javaslatunk, hogy azok a személyek, azok a szervezetek, akik az adósságleépítésben szerepet vállaltak, pozitív szerepet vállaltak, hiszen az adósságleépítésben sokkal jobb eredményt tudtunk elérni, és ennek mindenképpen az az oka, hogy voltak olyan vállalkozók, akik a piacgazdaság körülményei között is segítették ennek az államadósságnak a leépítését.

Azt hiszem, hogy a módosító javaslatok utolsó pontja egészen pontosan arról szól, hogy a jelenlegi helyzetet lenne jó vázolni a közvéleménynek, azoknak a szakembereknek, akik érdeklõdnek a kérdések iránt, és nem a végleges lezárásról kérünk tájékoztatást. Ez egyértelmûen megfogalmazásra került. Meggyõzõdésem, hogy a késõbbi idõszakban majd még arról is szó lehet, hogy a kormány egy késõbbi idõszakban a végleges helyzetet ismerteti a parlamenttel. A mi megfogalmazásunkban jelenleg csak az aktuális idõpontban kialakult helyzet ismertetése szerepel.

(22.50)

Ezért, ha már felkérést kaptam, és elnézést elnök asszonytól, hadd mondjam, hogy kiket vádoltak például. Azt hiszem, hogy ilyenek közé tartozik - mert Demeter Ervin úr ezt kérte -, hogy Pál László saját érdekeltségeit (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) ajánlja, szokásos dolog-e ez egy államközi kapcsolatban, ez csak egy példa.

Elnézést még egyszer, és köszönöm a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage