Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnöknõ, a szót. Kedves Nagy Jenõ képviselõtársamnak azt mondtam, hogy nagyon szívesen vitatkoznánk mi érdemi dolgokról, de értse meg végre az MSZP-frakció, hogy önök nem érdemi elõterjesztéssel éltek, hanem egy olyan kívánsággal álltak a Ház elé országgyûlési határozati javaslat formájában, hogy a Magyar Köztársaság kormánya készítse el '97. május 31-ig azt a törvényt, amirõl ön most kezd beszélni.

Nos, miután a magyar kormány külön vállalta, hogy õ ezt elkészíti - de mindez még egy évvel ezelõtt volt, mint ahogy önök is egy évvel ezelõtt adták be ezt a beadványukat, és azóta nem tûnt fel, hogy nincs törvény, a kormány mondta, hogy õ elkészíti eddig a határidõig a koncepciót is, szeptember 31-ig elkészíti a törvényt. Kérem, én nem hallottam olyat, hogy önök azt mondták volna: a kormány most megtagadta, hogy nem fogja addig elkészíteni. Akkor nem értem - önök a kormányzati oldal. Önök kérem szépen a kormánnyal minden nap beszélhetnek, hát akkor tessék megmondani, hogy a kormány a háttérben be akarja önöket csapni, hogy hiába vállalta '96. május 10-én a miniszterelnöki konferencia, hogy elkészíti ezt a törvényt, nem fogja elkészíteni, ezért kell a kormányt határozati javaslattal kötelezni, hogy terjessze be a törvényt.

Kérem, én úgy gondolom, hogy illenék legalább azt elolvasni (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), amit önök maguk adtak be a tisztelt Ház elé, és ebben az esetben nem lenne ilyen terméketlen vita köztünk.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage