Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Elõször is Danis Györgynek mondom: nem arról beszéltem, hogy törvényalkotási kapkodás lenne, hanem törvénydagasztásról beszéltem.

Baráth Etelének pedig azt mondom, természetesen lehet törvényjavaslatot benyújtania a képviselõnek is, de önök és az önök bizottsága nem ezt tette, hanem határozatijavaslat-tervezetet nyújtott be, mégpedig H/2807. szám alatt 1996. július 3-án, majd H/2811. szám alatt két nappal késõbb újabb határozatijavaslat-tervezetet nyújtott be. Nem törvényjavaslatot, nem - ahogy ön mondta -, hogy vegyünk részt egy törvényalkotási folyamatban, hanem önök arra kérik a kormányt, amire a kormány önmagát kötelezte, hogy õ majd elõ fog terjeszteni az általam az elõbb már mondott határidõkig ilyen törvényjavaslatot.

Önök itt játszanak a szavakkal, és egyáltalán nincs abból semmi elõterjesztve, amit például most Danis György elmondott, hogy a területfejlesztéssel miként vannak ezek kapcsolatban. Persze, hogy kapcsolatban vannak, csak az önök által írásban beterjesztett anyagban ezek nem szerepelnek.

S ha ön azt mondja, kedves Baráth Etele, hogy nem érti, mi a Kisgazdapárt álláspontja. Ismét elmondom, hogy ne legyen önnek ebben kétsége: mi szeretnénk, hogy a turizmusra végre legyen olyan törvény, amely valóban alkalmas a turizmus fejlesztésére, de ez csak egy újabb jókívánság, hogy a kormány terjessze elõ, és akkor majd minden rendben lesz. De ha a kormány önmagáról is azt mondja, hogy elõterjeszti addig a határidõig, amíg önök is kérik, akkor nem tudom, mirõl beszélünk.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage