Baráth Etele Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BARÁTH ETELE (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! A Torgyán frakcióvezetõ úr által elmondottakra szerettem volna egy-két szóval reflektálni. Egyrészt nem értettem, hogy most tulajdonképpen tetszik neki, támogatja-e vagy sem, mert az elején azt mondta, hogy támogatja, de a végén azt mondta: felháborodott, hogy ilyen a parlament elé kerül.

Szíves figyelmét szeretném azért felhívni arra, hogy a Kisgazdapárt képviselõi is egyhangúlag támogatták a bizottságban ennek az elõterjesztését és az összes többit, amit azt megelõzõen elmondottam volt. Tehát itt valami különbség is lehet akkor a helyzet megítélésében önök között.

Szeretném a figyelmet felhívni arra is: egy miniszterelnöki konferencia, amely egyúttal parlamenti nyílt nap volt, nem hoz döntést, fõleg ilyen dolgokban nem hoz döntést. Az egy olyan vitafórum, ami egyébként nagyon jól illeszkedik - és Európában is megcsodált - a magyar parlamenti demokráciába, annak eljárási lehetõségeibe. Rendkívül nagy sikere volt, és nagyon sajnálom, hogyha esetleg Torgyán úr nem kapott róla híradást. De amint itt elhangzott, ezek a szervezetek részt vettek rajta, és a határozati javaslatban megfogalmazott szándékoknak igenis hangot adtak.

(20.50)

Azt hittem, Torgyán úr esetleg azért fog felszólalni, mert van egy kis hiba ebben az elõterjesztésben. Ezt a koncepciót az illetékes bizottságok elé kell terjeszteni. Azt hittem, Torgyán úr azért fog szólni, mert szeretné, ha ez a parlament plenáris ülésén is elhangozhatna, mert úgy értékeli, hogy a magyar turizmus fejlesztési koncepciója oly nagy jelentõségû adott esetben a vidék fejlesztése, a területfejlesztés, az agrárium szempontjából, hogy nagyon jó volna, ha egy ilyen lényeges témát, ami a nemzetgazdaság más ágazatait, az infrastruktúra-fejlesztést és egyebeket is érint, a parlament plenáris ülésén is meg kellene vitatni, s nem csak bizottsági üléseken.

Azt gondolom, egy ilyen jellegû módosítást nagyon szívesen fogadnánk, ha az elnök úr egy ilyet benyújtana számunkra, mert úgy ítéltük meg, hogy ez ilyen mértékû és ily magas rangú határozati javaslat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage