Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem, hogy más frakció kíván-e indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyûlés felkérheti az Országgyûlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktõl kérje a törvény sürgõs kihirdetését. A Házszabály szerint az Országgyûlés errõl vita nélkül határoz. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyûlés elnöke a törvény sürgõs kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy határozott, hogy az Országgyûlés elnöke kérje a köztársasági elnöktõl a törvény sürgõs kihirdetését.

Most soron következik az egyes társadalombiztosítási és szociális ellátásokról szóló törvények módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/3864. számon, az elõzetes egységes javaslatot T/3864/30. számon kapták kézhez. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, s errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/3864/33. számon.

Megkérdezem Hack Péter urat, kívánja-e kiegészíteni. (Dr. Hack Péter nemet int.) Jelezte, hogy nem.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmaznunk. Felkérem a jegyzõ urat, hogy ismertesse a záróvita javasolt szerkezetét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage