Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. Az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Elfogadásukról fogunk dönteni. Kérdezem, hogy van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. Kérdezem, hogy Homoki János úr fel kíván szólalni. (Dr. Homoki János nemet int.) Nem, tévesen jelent meg a neve.

Tisztelt Országgyûlés! Akkor a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a helyi önkormányzatok európai chartájának megerõsítésérõl hozott 16/1993. III. hó 26. számú országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 246 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a helyi önkormányzatok európai chartájáról szóló 1985. október 15-én, Strasbourgban kelt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 239 igen szavazattal, 5 ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e indokolni szavazatukat. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom, hogy a helyi önkormányzati európai chartájáról szóló... Elnézést, tévedés történt. Soron következik a Magyar Köztársaság és a Horvát Köztársaság között a Magyar Köztársaságban élõ horvát kisebbség és a Horvát Köztársaságban élõ magyar kisebbség jogainak védelmérõl Eszéken, 1995. április 5-én aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatal. Az elõterjesztést T/3846. számon, a bizottságok ajánlásait T/3846/1-2. számokon kapták kézhez. Megadom a szót Szent- Iványi István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage