Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Egyetértek Hack Péterrel abban, hogy ez a vita úgy eszkalálódott, hogy teljesen fölöslegessé vált a második kör, hiszen Petõ Iván ügyrendi javaslata elõbb hangzott el, az elnök úr arra kérte meg a frakcióvezetõ urat, hogy foglalja össze vagy ismételje meg a javaslatát. Értelemszerûen ahhoz a javaslathoz már újabb ügyrendi hozzászólásokat nem engedélyezhetett volna az elnök úr, hisz az a vita lezárult, legfeljebb egy feladat lett volna a Házszabály értelmében, hogy vita nélkül szavazzunk errõl az ügyrendi javaslatról.

Az egy másik kérdés, hogy Hack Péter javaslatát viszont elmulasztotta elnök úr feltenni szavazásra, illetve elfeledkezett arról, hogy Hack Péter javaslatáról kellett volna - vagy lehetett volna - az ügyrendi vitát folytatni, ez viszont elmaradt.

Úgy ítélem, hogy elnök úr kezébõl a Ház ülésének vezetése teljesen kicsúszott. A szavazás után azonnal kérjünk szünetet, és a rendkívüli házbizottsági ülés összehívását indítványozzuk azért, hogy az elnök úr - hogy is mondjam - pihenését közben biztosítsuk, míg megítéljük azt a lehetõséget, hogy hogyan folytatódjék tovább az ülésvezetés. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage