Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! A szóban forgó telek helyrajzi száma a 19. tulajdoni lapon 016/2, nem 92. A telek egyébként 1962 óta a magyar állam tulajdonában és az Egészségügyi Minisztérium Munkaterápiás Intézete kezelésében van.

Tekintettel arra, hogy ez állami tulajdon, és egy intézmény kezelésében volt, vagyonátadás útján nem kerülhetett önkormányzati tulajdonba. Errõl a körülményrõl egyébként a Pest Megyei Vagyonátadó Bizottság 1992. május 8-án kelt levelében tájékoztatta a csobánkai önkormányzatot. Most, amikor az intézetet felszámolják - és egyébként ezen intézet felszámolását végzi az a cég, amelyet képviselõ úr is említett, meghirdette értékesítésre a felszámolás alá vont intézmény vagyontárgyait, illetve kezelésében lévõ eszközeit. Így került meghirdetésre a telek is, és a csobánkai önkormányzat indult ezen a pályázaton, azt megnyerte, a szerzõdést megkötötte, ennek alapján a tulajdonába került, és a bejegyzése is megtörtént.

A képviselõ úr kiindulópontja volt tehát téves, mert azt gondolta, hogy az önkormányzat tulajdonában van ez a telek. Tájékoztatom a képviselõ urat, hogy nem volt az önkormányzat tulajdonában, a magyar állam tulajdonában és az intézet kezelésében volt, most pedig az önkormányzat ezt megszerezte.

Honnan van pénze az önkormányzatnak? Ezt a Belügyminisztérium nem jogosult vizsgálni, de mindenesetre örül neki, hogy az önkormányzat vagyona gyarapodott. Köszönöm szépen. Kérem a válasz elfogadását. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage