Botka László Tartalom Elõzõ Következõ

BOTKA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen az államtitkár úr válaszát. Valóban, ez idáig is a dél-alföldi együttmûködés keretében nagyon sok konkrét elképzelés fogalmazódott meg a közös infrastruktúra- fejlesztésen, az úthálózat-fejlesztésen túl az új határátkelõhelyek megnyitása tekintetében is, gondolok itt az államtitkár úr által is ismert kiszombori határátkelõhely kérdésére. De a technológiai, kulturális, tudományos, oktatási területen is már készen vannak azok a projectek, amelyek való igaz, ez idáig a szomszédos országok kormányainak, érintett önkormányzatainak jóváhagyására vártak.

Mi is úgy gondoljuk, hogy a regionális együttmûködések nem pusztán és nem kizárólag regionális érdekeket testesítenek meg és képviselnek, hanem országos érdeket is, hiszen az európai integrációs folyamat sokkal többet jelent, mint az integrációs szervezetekkel kiépített fejlõdõ kapcsolatrendszer, de a mi véleményünk szerint is magában foglalja a keleti szomszédokkal, így Romániával és Szerbiával kialakítandó új kapcsolati formákat is.

Ebben a helyzetben úgy gondolom, hogy fokozottabb támogatásra van szükség a kormányzat és a külügyi vezetés részérõl. Nagyon örülök és nagyon köszönöm, hogy államtitkár úr (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) ma a válaszában itt utalt arra, hogy erre számíthatunk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage