Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Igen tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselõtársak! Az ország vidéki lakosságának jelentõs része súlyos anyagi és gazdasági körülmények között él. Ez akár kormánypárti, akár ellenzéki hozzászólásokban is látható volt a délelõtti parlamenti vitában. S a terhek csak folyamatosan növekednek a meghozott törvények kapcsán. Ezt világosan jelzik az egész országot átszövõ utcai tüntetések, elégedetlenségek, mely az újabb terhek - adó, tb -, bankbotrányok elleni tiltakozás folyamata. Most már van ebben az országban egy világos folyamat és üzenet: növekvõ költségvetési hiány, mindennapos korrupciós botrányok, állami költségvetési intézmények több száz milliárdos köztartozása.

Az üzenet pedig az, hogy a kormány a rendcsinálás közepette - egyre nagyobb a pénzügyi, erkölcsi rendetlenség, káosz - saját állami vállalatainak pénzügyi helyzetét, tartozását nem rendezi, ezért nincs más megoldása és üzenete a vidék, a kistermelõk felé: fizessétek meg az állam, a kormány által elõidézett több száz milliárdos pénzügyi hiányt, az elherdált sikerdíjra kifizetett óriási forintösszegeket!

Kérdezem ezért az államtitkár urat, hogy hány milliárd forint köztartozásuk van az állami vállalatoknak, és ezt miért a mezõgazdasági dolgozókkal akarják megfizettetni? Milyen intézkedéseket tett a kormány, hogy a köztartozásokat beszedje, és nem azt a módszert választja, hogy újabb és újabb adókat találnak, fõznek ki a Pénzügyminisztérium boszorkánykonyháján? Kérem államtitkár úr válaszát. (Taps a KDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage