Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Nagyon köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Elõször is Kapronczi képviselõ úr hozzászólására azt szeretném elmondani, hogy a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Oktató Kórházának a jogelõdjét övezik bizonyos mítoszok, a jelenlegi átalakulásnak semmi köze az intézmény múltjához.

Másodszor: a Semmelweis Orvostudományi Egyetem része az oktatókórház, és csakis kizárólag az Orvostudományi Egyetem döntési kompetenciájába tartozik, hogy milyen ajánlatokat tesz és milyen ajánlatot tett a fõvárosi egyeztetõ fórumon.

Harmadszor: nincsen szó - a legjobb tudomásom szerint - arról, hogy bezárják magát az intézményt, az épületet. Az oktatókórházhoz kapcsolódó háziorvosi szolgálat, járóbeteg-ellátás változatlanul megmarad, míg a fekvõbeteg osztályra a klinikai szervezetek kerülnek. És ez, gondolom, különbség, tehát nem bezárásról van szó.

Negyedszer: az ajánlatokat a Fõvárosi Egészségbiztosítási Pénztár az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz továbbította, a döntés november közepén születik meg, és ezt követõen lehet tulajdonképpen a végrehajtást elkezdeni, az új finanszírozási szerzõdések elõkészítését elindítani.

Végül annyit szeretnék mondani, hogy az egészségügyi ellátási kötelezettségrõl szóló - itt, az Országgyûlésben elfogadott törvény értelmében - a népjóléti miniszternek nincs közvetlen beavatkozási lehetõsége ebbe a folyamatba. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage