Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tehát akkor megismételném azt a figyelemfelhívást, hogy a támogatott javaslatok között vannak olyanok, amiknek elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges, a támogatott javaslatok feletti szavazás ezért két szakaszban történik. Elõször tehát a kétharmados többséget igénylõ javaslatokat teszem föl szavazásra az ajánlás 44., 45. és a kiegészítõ ajánlás 9. pontja alapján.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 274 igen szavazattal, 24 nem szavazattal és 2 tartózkodással elfogadta.

Most az elõterjesztõ által is támogatott egyszerû többséget igénylõ javaslatokat teszem fel szavazásra a kiegészítõ ajánlás 6. pontja kivételével. Felhívom figyelmüket, hogy a 47. pontban a hivatkozott jogszabályhely megnevezésébõl kimaradt az (5) bekezdésre utalás.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javalatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 244 igen szavazattal, 51 nem szavazattal és 6 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

(Az elnöki széket dr. Kóródi Mária, az Országgyûlés alelnöke foglalja el.)

Az ajánlás 6., 10., 25. és 29. pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 2., 3. és 4. §-ának módosítását javasolja, a fizetési kötelezettség terminológiájára vonatkozóan. A költségvetési bizottság támogatja, a szociális bizottság nem támogatja.

És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 96 igen szavazattal, 199 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 12. pontjában Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 2. §-ának (3) bekezdése pontosítását kezdeményezi. A javaslatot a bizottságok nem támogatják, frakciókérésre szavazunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 39 igen szavazattal, 220 nem szavazattal, 41 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 6. pontjában a költségvetési bizottság a törvényjavaslat 4. §-át új, (2) bekezdéssel egészíti ki. Eszerint az eltartott felnõtt hozzátartozó után az eltartó fizessen egészségügyi hozzájárulást. A javaslatot az elõterjesztõ támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? A javaslatról a Magyar Demokrata Fórum frakciója név szerinti szavazást kér.

Felkérem jegyzõ képviselõtársaimat a név szerinti szavazás lebonyolítására.

(20.20)

(A jegyzõk felváltva olvassák a képviselõk névsorát, majd hangosan megismétlik a képviselõk állásfoglalását. A felolvasást Sasvári Szilárd kezdi, majd Dr. Trombitás Zoltán folytatja.)

Alföldi Albert: nem.

Annus József: nincs jelen.

Antalóczy Attila: nincs jelen.

Aszódi Ilona Katalin: nem.

Dr. Avarkeszi Dezsõ: nincs jelen.

Dr. Ábrahám Tibor: nincs jelen.

Dr. Áder János: nem.

Dr. Baja Ferenc: nincs jelen.

Bajor Tibor: nem.

Dr. Bakai Zoltán: nem.

Baky György: nem.

Bakonyi Tibor: nem.

Dr. Bálint György: nem.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage