Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Az ajánlás 18. pontjában K. Csontos Miklós az 1. melléklet 12. pontjában szövegpontosítást kezdeményez. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 42 igen szavazattal, 251 nem szavazattal és 15 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 19. pontjában Karakas János az 1. melléklet 18/a. pontjának elhagyásával a szõlõbor fogyasztási adóját meghatározó rendelkezést kívánja elhagyni. A mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 135 igen szavazattal, 157 nem szavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 22. pontjában K. Csontos Miklós az 1. melléklet 23. pontjának szövegpontosítását kezdeményezi. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 66 igen szavazattal, 236 nem szavazattal és 5 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 25. pontjában Paszternák László a 2. melléklet elhagyását indítványozza. Ez a melléklet azon szolgáltatások körét tartalmazza, amelyek után fogyasztói árkiegészítés vehetõ igénybe. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 35 igen szavazattal, 262 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.

Az elsõ kiegészítõ ajánlás 29. pontjában Kovács Tibor és Miklós László a törvényjavaslatot új melléklettel kívánják kiegészíteni és ebben a fûtõolajok termék-díjtételeit határozzák meg. (Közbeszólás a bal oldalon: Visszavonják.) Visszavonták.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk.

Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés? Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést T/3146. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/3146/25. és T/3146/41. és 44. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a pénzügyminiszteri zárszó korábban már összevontan elhangzott.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse azokat a módosító javaslatokat, amelyek nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage