Ungár Klára Tartalom Elõzõ Következõ

UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. A Szabad Demokraták Szövetsége megszavazta ezt a törvényt. Minden további törvényjavaslatot és törvényt is meg fogunk szavazni, amely a lakásfelújításokat elõsegíti, a lakásépítések számát növeli és fõleg a lakásmobilitást elõsegíti.

Ma Magyarországon a lakáshelyzetet leginkább az jellemzi, hogy nem azokon a településeken és nem olyan méretû, nem olyan komfortfokozatú lakások vannak, mint amiben az emberek szeretnének élni. Ezért minden pénzügyi eszközt és minden törvényt támogatnunk kell, amely elõsegíti a lakásmobilitást.

Számos módosító javaslatunk volt, amelynek egy részét a kormány elfogadta, egy másik részét nem fogadta el, de ez minket nem akadályozott meg abban, hogy ne támogassuk a törvényt. Egyrészt beláttuk, hogy nem ennek a törvénynek, hanem más törvényeknek a keretén belül kell továbbra is a lakáskérdéssel foglalkozni, tehát nem tartjuk lezárt folyamatnak a lakáshelyzettel való foglalkozást sem a parlamentben, sem az önkormányzatoknál, sem egyéb más finanszírozási technikák kidolgozásánál.

Támogatjuk a törvényt, és nagyon reméljük, hogy a verseny - vagy a várható verseny - kialakulása miatt, a lakás-takarékpénztárak közti verseny miatt a betétesek védelme a gyakorlatban egy picit jobban meg fog valósulni, mint amit a törvény lehetõvé tett. Tehát a Szabaddemokraták frakciója a törvényt támogatta. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage