Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ön mondta azt néhány perccel ezelõtt, hogy az üzleti etika szerint mélyen elítélendõ, amit a fiókvezetõk tettek.

Akkor tisztelettel hadd kérdezzem meg önt, ezek a fiókvezetõk hogy lehetnek még felelõs beosztásban? Hogy adhatjuk meg a lehetõséget, hogy az üzleti etikát mélyen sértõ újabb és újabb cselekményeket elkövessenek? Hogy lehet a magyar bankvilágban fegyelmet és rendet tartani, hogy lehet a bankba vetett állampolgári betétesi bizalmat megtartani, ha ön szerint az üzleti etikát mélyen sértõ fiókvezetõk és magasabb vezetõk továbbra is ott maradnak a vezetõ beosztásban?

Én õszintén megmondom, nem tudom elhinni, hogy ez a válasz, ez valóban komoly és felelõsségteljes kormányzati pozíciónak lenne a véleménye. Ha valaki mélyen megsérti ön szerint az üzleti etikát, akkor továbbra is ott maradván a felelõs beosztásában, azt jelenti, hogy a kormányzat tudomásul veszi a szabálysértésnek a tényét. Szemet huny efölött.

És ezekbõl a kis ügyekbõl, államtitkár úr, mert ezt az ügyet körülbelül másfél éve szívósan próbálom a közvélemény elõtt fönntartani. Ezekbõl a kis ügyekbõl jutunk el a nagy ügyekig, mert mindenki fölbátorodik azon, hogy a felelõsöket nem vonják felelõsségre, és utána jönnek a nagyobbak és a nagyobbak, akik visszamutogatnak, na de itt voltak ezek, és nem történt semmi. Több mint 10 milliárd forintjába került a magyar államnak az Agrobank megmentése. 10 milliárd forintjába! És annyit nem tudunk elérni, hogy azok, akik megszegték a szabályokat, azok tovább ne dolgozzanak a banki szférában? A bizalmat ne tegyék tönkre?

Ne tessék haragudni, államtitkár úr, én nem tudom ezt a választ elfogadni.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage