Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszterelnök Úr! A privatizációs törvény szerint az ÁPV Rt. igazgatóságának tagjait és az igazgatóság elnökét a pénzügyminiszter és az illetékes privatizációs miniszter javaslatára a kormány nevezi ki és a kormány menti fel.

Hogy kik voltak az ÁPV Rt. igazgatósági - immáron felmentett igazgatósági - tagjai, az a kormány felelõssége. Hogy milyen elvek alapján válogatta a kormány össze a 11 tagú igazgatóságot, ez a kormány felelõssége. Hogy homogén testületet hozott létre, ahol a legbátrabb igazgatósági tagoknak is csak addig terjedt a bátorsága, hogy nemmel vagy tartózkodással szavazzanak, nem fordultak önökhöz, nem fordultak a nyilvánossághoz, ez a kormány felelõssége. Hogy egy olyan testület jött létre, melyben fontosabb szempont volt a kormánypártok iránti lojalitás, semmint az, hogy jó gazda gondosságával kezeljék a magyar nemzet vagyonát, ez a kormány felelõssége.

A miniszterelnök úr e tárgyban tett elsõ parlamenti felszólalásakor már tanulságokról beszélt akkor, amikor mindenki más még csak egy tanulságot tudott levonni: hogy kecskére bízni a káposztát nem célszerû.

Miniszterelnök úr, milyen tanulságokat vont le, és azt hogyan érvényesítette az ÁPV Rt. új igazgatósági tagjainak kinevezésében? Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage