Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Negyven évvel ezelõtt, magam is emlékszem arra a hajnalra, amikor az ország és az ország polgárai arra készültek, hogy visszatérnek a mindennapi munkához, s ekkor Budapesten megszólaltak az ágyúk. Október 23-a a forradalom nemzeti ünnepe, november 4-e a gyász ünnepe. Úgy gondoljuk, hogy akkor, amikor ez a két ünnepnap, hazánk életében egy negyvenedik évfordulóval egy különös ünneplést érdemel, akkor számunkra nem érthetõ, hogy az ez alkalomból történõ kinevezéseken miért nem történik ennek a megemlítése.

Nevezetesen arra gondolok, hogy 1996. október 23-a, a köztársaság kikiáltásának 7. évfordulója alkalmából nyolc rendõr-dandártábornokot nevezett ki a köztársaság elnöke a kormány ellenjegyzésével.

Szeretném bejelenteni, hogy a Néppárt számára hiányzik ebbõl a kinevezésbõl valami. Nevezetesen, hogy ha a köztársaság 7. évfordulója megemlítésre került, akkor ebbõl a kinevezésbõl hiányzik a 40. évfordulóra történõ emlékezés. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage