Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem arról folyik a vita, hogy igazságosak vagy igazságtalanok voltak ezek a békeszerzõdések, hanem a külügyminiszter úr egy nagyon fontos kérdést tett fel. A magyar Országgyûlésben képviselt parlamenti pártok frakciói hogyan vélekednek a határrevízió kérdésérõl. És erre nem kaptunk egyértelmû választ az eddig felszólaló két ellenzéki párt frakciója részérõl.

Ezt azért tartom olyan fontos kérdésnek, mert a külügyminiszter úr nyilván a tárgyalásai alapján tette fel azt a kérdést, hogy világosan és egyértelmûen nyilatkozzanak a parlamentben helyet foglaló pártok ebben a kérdésben. Soha, semmilyen alkalommal nem fordult elõ, hogy a Magyar Szocialista Párt - amíg ellenzékben volt - az ország külpolitikai érdekeivel ellentétes nyilatkozatot tegyen bármikor, bárhol és bármilyen formában.

Nem azért, mert az akkori kormánypártok ezt várták el, hanem azért, mert ez az ország érdeke. Jó lenne, ha ma nem is képesek egyértelmû választ adni a pártok, de rövid idõn belül egyértelmûen és világosan nyilatkoznának ebben a 15 kérdésben; mert ez nemcsak számunkra fontos, nemcsak nekünk fontos, hanem az egész országnak. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage