Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy a vitának olyan szinten, ahogy Orosz István képviselõtársunk a kétpercesében felvetette, sok értelme nincsen, de azért fölvetette, én megszólítattam, természetesen válaszolok rá.

Kérdezte, hogy melyik az én választókerületem. Ugyanaz, tisztelt Orosz István, mint Horn Gyuláé és mint minden pártelnöké, tudniillik a pártelnökök az országos lista vezetõiként az egész országot tekintik a választókerületüknek, mint ahogy én a több száz vidékjárásommal ezt bizonyítottam is. Erre a kérdésére tehát ez a tiszteletteljes válaszom.

A másik: ön felvetett olyan kérdéseket, hogy miért használom többek között az "értékállandóság" kifejezését akkor, amikor még elõfordul idõnként, hogy "értékállóságról" is beszélek. Bizony kérem, ha ezek téves szóhasználatot jelentenek, akkor hadd jelezzem itt: az ön korábbi pártja vitt engem bûnbe, aki négy évtizeden keresztül használta ezt a kifejezést. Ezt a pártot most úgy hívják, hogy MSZP, korábban pedig úgy hívták, hogy MSZMP. Fogadja el a válaszomat, igen tisztelt képviselõtársam. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage