Kücsön Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

KÜCSÖN SÁNDOR, a honvédelmi bizottság elõadója: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! A honvédelmi bizottság 1996. szeptember 18-i ülésén megtárgyalta a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetési törvény módosításáról szóló, T/2859. számon benyújtott törvényjavaslatot. A honvédelmi bizottság többsége a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak tartja. Támogatjuk ezt a javaslatot, mert nagyon fontos kérdések megoldására tesz kísérletet.

(17.20)

Ez a javaslat csak néhány pontban érinti a Honvédelmi Minisztérium fejezetét és a Magyar Honvédséget. Ezen néhány pontból én most egyetlenegyet szeretnék önök elõtt kiemelni.

Egy nagyon fontos kérdés megoldására tesz kísérletet ez a módosítási javaslat, nevezetesen: a Magyar Honvédség átszervezésével kapcsolatosan megüresedett ingatlanok kérdését próbálja nagyon gyorsan rendezni. Tudjuk, hogy ezek az ingatlanok többször meghirdetésre kerültek, és ezek az ingatlanok a többszöri meghirdetés ellenére sem keltek el, ma ott állnak üresen, és jelentõs költséget emésztenek fel a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség rendelkezésére álló nagyon kevés pénzébõl.

Ezeket az ingatlanokat õrizni kell, ezek az ingatlanok folyamatosan romlanak, állaguk megõrzése egyre nehezebb, sõt, azt is el kell mondani, hogy erre az elmúlt idõszakban szinte egyáltalán nem jutott pénz. Nem is beszélve arról, hogy a többszöri meghirdetés újabb és újabb értékbecslése szintén jelentõs összeget emészt fel.

Tehát nagyon fontosnak tartjuk, hogy ez a kérdés ebben a javaslatban megoldásra talál, rendezésre kerül, ezért is támogatjuk ennek a törvényjavaslatnak a tárgyalását. Ezzel egy elõttünk álló, régóta húzódó feladat végére pontot tudunk tenni. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage